OVER ONS

UITGAVEN

FAQ

CONTACT

Twinkle CHALLENGE

SHOP

LOGIN


Het Klossie - Dé Glossy voor Quiltsters

DE TWINKLE TWINKLE CHALLENGE^

Ook dit jaar is er weer een Klossie Challenge met restjes, de Twinkle Twinkle Challenge! Het begint nu al in de eerste fase met twee eenvoudige sterrenblokjes, die in de rand van de quilt verwerkt worden. Jullie kunnen nu al mee doen met de eerste fase. De tweede fase is het verrassende middendeel van de quilt, dit houden we nog geheim tot het Klossie deel 8 uitkomt, er komt dus nu geen Klossie uit! In het Klossie deel 8 komt het patroon van de hele quilt te staan. Nu kun je dus starten met de eerste blokjes, voor het tweede, verrassende deel, moet je nog even geduld hebben. Ik heb de patchwork top op de rand na helemaal met de hand gemaakt, in deze quilt wordt niet geappliqueerd.
Wat heb je nodig?
Voor deze quilt heb je een heleboel stofjes nodig, hoe meer, hoe beter. Het is lastig in te schatten hoeveel je nodig hebt. Zelfs hele kleine restjes kun je gebruiken, als het maar in de kleurencombinatie past. Zoek alvast maar bij je verzameling restjes wat je hebt liggen voor 'ooit' en sorteer die in 4 stapeltjes. Ongeveer de helft wordt in het middendeel gebruikt, de andere helft in de rand.

Je kunt in plaats van donkerblauw en grijsblauw ook andere kleuren kiezen zoals rood en roze, paars en lila of donker en middengroen.
Hoe maak je het?
Op mal 1 staan de patroondelen van de blokjes van de eerste fase. Neem de patroondelen over op de achterkant van de stof. De binnenste lijn is de naailijn, de buitenste lijn is de kniplijn. Zorg ervoor dat bij het aan elkaar naaien, de stofjes bij voorkeur grenzen aan een stofje met een andere dessin en verdeel de verschillende soorten stofjes goed over de blokken.

De patroondelen
Wil je de mallen zelf maken, dan kun je de patroondelen van fase 1 downloaden. Controleer of je printerinstellingen goed staan, (meet na of de bovenste naailijn van patroondeel A 8 cm. is). De mallen van fase 2 kun je overnemen uit het Klossie deel 8, waar het hele patroon in komt te staan. Deel 8 komt eind augustus uit en is te koop voor €9,95. Ga je voor 'makkelijk', dan kun je ook de mallen aanschaffen. Deze mallen zijn vergelijkbaar met quiltsjablonen, door de groeven kun je de patronen overnemen op de stof, de naailijn en de kniplijn. Op mal 1 staan de patroondelen voor de sterrenblokken van fase 1. Op mal 2 staan de patroondelen van het middendeel. Met deze twee mallen kun je de hele quilt maken. De mallen kosten €6,95 en zijn hier te bestellen.
En verder
Op facebook hebben we een besloten groep aangemaakt waar je je vorderingen met anderen kunt delen en inspiratie kunt opdoen. En heb je zin in een heerlijke verwendag met dit thema? We organiseren Klossiedagen in het hele land, in Friesland, Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Kijk op de website voor het programma.

Veel plezier met de Twinkle Twinkle Challenge!